آئین نامه رفتار وپوشش حرفه ای دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی کشور

از آنجا که هدف از آموزش دانشجو در دانشگاههای علوم پزشکی در حقیقت تربیت نیروی ماهر است به عنوان یک وظیفه شرعی و اخلاقی ، دانش آموخته مؤظف است رفتاری کاملاً حرفه ای و متناسب شأن محیطهای علمی و درمانی از خود نشان دهد :

ماده (1)- تعاریف کلی:

(1) دانشجو: فردی است که ازطریق ضوابط مؤسسات آموزش عالی و یا آزمون ورودی دانشگاهها پذیرفته شده ثبت نام کرده و در حال طی کردن سنوات آموزشی است.

(2)   دانشجوی بالینی: به دانشجویی اطلاق میگردد که تحت آموزش در محیطی بهداشتی، درمانی قرار دارد.

(3) محیط آموزشی پژوهشی: محیطی است که هر فردی در آن با عنوان دانشجو در حال انجام فعالیتهای آموزشی و پژوهشی است.

+تبصره (1): دانشجویان خارجی( اتباع غیرایرانی) نیز مشمول این آیین نامه هست.

+تبصره (2): مکان های اردویی وکلیه تجمعات دانشجویی مشمول محیط های آموزشی و پژوهشی می شوند.

Rماده (2)-رفتار حرفه ای :

از آنجا که هدف از آموزش دانشجو در دانشگاههای علوم پزشکی در حقیقت تربیت نیروی ماهر جهت انجام حرفه های مقدس پزشکی و احتمالاً ورود به حریم خصوصی افراد است. از این رو به عنوان یک وظیفه شرعی و اخلاقی ، دانش آموخته مؤظف است رفتاری کاملاً حرفه ای و متناسب شأن محیطهای علمی و درمانی از خود نشان دهد و همواره بعنوان مشاوری راز دار به حریم خصوصی با شأن و مقام دیگران احترام بگذارند.

الف: محیطهای آموزشی ـ پژوهشی

1-دانشجویان می باید از ایجاد هر گونه اختلال به هنگام آموزش خودداری نمایند

2-انجام هرگونه رفتار یا عملی که خلاف منزلت دانشجویی  و رفتار حرفه ایست ممنوع است.

3-حفاظت و استفاده صحیح از امکانات، تجهیزات ووسایل عمومی در اختیار ، از وظایف حرفه ای دانشجو است

Rماده (3)- پوشش حرفه ای :

دانشجویان باید در تمامی ساعتهای آموزشی و کاری ظاهری متین ، مرتب و متناسب با موقعیت  حرفه ای خود داشته باشند. و از پوششی که موجب خدشه دار شدن شأن دانشجو و دانشگاه می گردد، خودداری نمایند.

الف:پوشش حرفه ای دانشجویان در محیطهای آموزشی و پژوهشی:

pدختران:

1-رنگ ، اندازه، ضخامت مانتو وشلوار، جوراب ، کفش و حجاب دانشجویان میباید متناسب با شئونات     اسلامی و جامعه دانشگاهی باشد.

2-ظاهر دانشجویان می باید متناسب با شئونات اسلامی و عرف جامعه دانشگاهی باشد

p پسران:

1-رنگ ، سایز و ضخامت  و مدل پیراهن ، شلوار ، جوراب و کفش می باید متناسب با با شئونات اسلامی  و جامعه دانشگاهی باشد.

2-ظاهر دانشجویان می باید متناسب با شئونات اسلامی و عرف جامعه دانشگاهی باشد.

ب: پوشش حرفه ای دانشجویان درفضاهای بهداشتی ، درمانی

1-دانشجویان می باید در طول مدت حضور در محیطهای درمانی از لباس فرم مخصوص به خود طبق رنگ و الگوی اعلام شده به صورت پاکیزه و یا دکمه های بسته استفاده نمایند. رعایت کلیه شرایط مندرج در بند الف ماده 2 این آئین نامه و شیوه ی اجرایی آن درمحیطهای درمانی نیز الزامی است.

2-نصب کارت شناسایی ارائه شده از سوی معاونت آموزشی بر روی سینه در سمت چپ لباس فرم  الزامی است.

Rماده (4)- مسئولیت های اجرایی آئین نامه :

1-نمره ی رفتار حرفه ای دانشجو در پایان هر دوره براساس میزان پایبندی به این آئین نامه طبق شیوه نامه ی اجرایی آن توسط معاونت آموزشی پایش می شود و فرم ارزشیابی صادره در سوابق دانشجو (همچون کارنامه ی آموزشی ) نگهداری خواهد شد.

2-معاونت دانشجویی فرهنگی وظیفه نظارت بر حسن اجرای این آئین نامه و شیوه نامه ی اجرایی آن را به عهده خواهد داشت.

3-چنانچه دانشجو در هر نیم سال تحصیلی ، حد نصاب مورد نظر را در فرم ارزشیابی رفتار و پوشش حرفه ای کسب ننماید از سوی معاونت آموزشی در مرتبه ی  نخست جهت انجام مشاوره به معاونت دانشجویی، فرهنگی و در صورت تکرار جهت بررسی به شورای انضباطی معرفی میگردد.

"این آئین نامه در یک مقدمه، 4 ماده ، 16 بند و 3 تبصره در تاریخ 15/5/1391 به تصویب شورای فرهنگی وزارت بهداشت ، درمان و اموزش  پزشکی رسید  و از تاریخ ابلاغ به دانشگاه ها ، لازم الاجر         است و کلیه آئین نامه ها و بخش نامه های مغایر با این آئین نامه فاقد اعتبار است"