معرفی رشته اتاق عمل

 یکی دیگر از رشته های پیراپزشکی که در بین داوطلبان کنکور تجربی از محبوبیت زیادی برخوردار است رشته اتاق عملمی باشد. اما آیا اطلاعات کافی در رابطه با این رشته و بازار کار آن دارید؟ رشته اتاق عمل از زیر مجموعه های گروه علوم پزشکی محسوب شده که دانشجویان در طول دوره تحصیل، ضمن آشنایی با تکنولوژی‌ های نوین جراحی و اصول جدید اتاق عمل با نحوه مراقبت از بیمار (قبل، حین و پس از عمل جراحی) نیز آشنا می شوند.

در حقیقت فارغ التحصیلان این رشته را عضوی از تیم بهداشتی و درمانی می دانند که در زمینه هایی چون کمک به اجرای یک عمل جراحی با نتایج مطلوب در بخش‌های اتاق عمل بیمارستان، بخش‌های مداخله تشخیصی درمانی و مراکز مراقبتی سیار به ایفای نقش پرداخته و با پزشکان، پرستاران و هوشبران نیز در ارتباط هستند. در واقع هدف از ارائه این رشته تربیت نیروی انسانی آگاه، متعهد و کارآمد است که با کسب توانایی های حرفه‌ ای بتوانند به نحو احسن در اتاق عمل خدمت نمایند.

بازار کار رشته اتاق عمل، بسته به محیط کار و تجربه و مهارت افراد، متفاوت می باشد.

 

دانشجویان رشته اتاق عمل در طول مدت تحصیلات خود با اصول جدید اتاق عمل و تکنولوژی های نوین به کار رفته در جراحی های تخصصی و فوق تخصصی آشنا می شوند و مهات های لازم برای مراقبت و کمک به بیمار در حین و بعد از عمل را فرا می گیرند. در واقع تکنسین اتاق عمل به عنوان بخشی از تیم جراحی در اتاق عمل حضور داشته و می کوشد با کمک به پزشکان و سایر اعضای تیم، عمل جراحی نتیجه بخشی را به سرانجام برساند.

از دیگر وظایف دانش آموختگان این رشته، آماده کردن و استریل وسایل جراحی و همچنین اداره اتاق عمل می باشد. چنین وظایفی حکم می کند که تکنسین اتاق عمل از دقت بالایی برخوردار بوده و در کنار اشتیاق برای کمک به دیگران، به جزئیات نیز توجه نماید.

امکان ورود به دوره تحصیلات تکمیلی رشته اتاق عمل وجود دارد و علاقه مندان می توانند در صورت تمایل، تحصیلات خود را در گرایش های مختلف مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری ادامه دهند