فرصت‌های شغلی دانش‌آموختگان

فرصت‌های شغلی دانش‌آموختگان مقطع کارشناسی رشته تکنولوژی پرتوشناسی

 رشته رادیولوژی را با نام رشته‌ای با فرصت‌های شغلی فراوان و متنوعی می‌شناسند. این رشته به دلیل نیاز روزافزون بیمارستان‌های دولتی و خصوصی به نیروی انسانی ماهر، دارای فرصت‌های شغلی خوبی در اکثر نقاط کشور است. فارغ‌التحصیلان رشته تکنولوژی پرتوشناسی می‌توانند در مراکز تصویربرداری پزشکی مانند مراکز پزشکی هسته‌ای، رادیولوژی، MRI، سی‌تی‌اسکن، آنژیوگرافی و رادیولوژی مداخله‌ای مشغول به کار شوند. عده‌ای از کارشناسان باتجربه می‌توانند به‌عنوان بازرسین کار با اشعه ایکس در دانشگاه‌های علوم پزشکی و سازمان‌های انرژی اتمی به فعالیت بپردازند.

فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند در جاهای بسیاری از جمله موارد زیر مشغول به کار شوند:

·         بخش رادیولوژی بیمارستان‌ها دولتی و خصوصی

·         کلینیک‌های تصویربرداری پزشکی

·         درمانگاه‌ها

·         مطب‌ها

·         مراکز تصویربرداری

همچنین آن‌ها می‌توانند در صورت توانمندی و داشتن تجربه کافی به همراه یک پزشک متخصص رادیولوژی، مرکز رادیولوژی و تصویربرداری پزشکی خصوصی خود را تأسیس کنند.

در ایران به دلیل وجود محدودیت‌های ساعت کاری مجاز در ماه برای کارشناسان رادیولوژی و نیاز به کارشناسان بیشتر برای رفع نیازهای جامعه، فرصت شغلی خوبی برای این رشته وجود دارد.

فرصت‌های شغلی دانش‌آموختگان مقطع کارشناسی ارشد رادیو بیولوژی و حفاظت پرتویی

 

حیطه ارائه خدمات:

الف- تهیه، بازبینی، اصلاح و تأیید برنامه‌های مانیتورینگ فردی و محیطی و بیولوژیک پرتوها، پیش‌بینی و انتخاب بهترین تجهیزات حفاظتی و مانیتورینگ فردی مناسب با نیاز نوع کاربرد پرتو.

ب‌- حل مسائل رادیو بیولوژی و حفاظت پرتویی و مراقبت‌های فیزیکی و بهداشتی و پزشکی کارکنان مراکز کار با منابع پرتو ساز و پرتوزاها و جلوگیری از احتمال وقوع حوادث و سوانح پرتویی در آن مراکز.

حیطه پژوهشی:

الف- طراحی و اجرای پروژه‌های تحقیقاتی در خصوص موضوعات رادیو بیولوژی و حفاظت پرتوی و ارائه راهکارهای مناسب در راستای کاهش اثرات مخرب پرتوگیری.

ب- ابداع، نوآوری و اختراع سیستم‌های حفاظتی جدید در جهت بهینه‌سازی کار با منابع پرتویی.

ج- بازبینی، اصلاح و تأیید دستورالعمل‌های حفاظت در برابر پرتوها و پژوهش و بررسی مطالعات رادیو بیولوژی و اتخاذ روش‌های کاری مناسب در راستای کاهش پرتوگیری‌های شخصی، تحقیق در راستای یافتن راهکارهای کاربردی و شناخت تجهیزات در بهینه‌سازی حفاظت پرتویی.

حیطه آموزشی:

کمک در امر آموزش دروس عملی و نظری رشته رادیو بیولوژی و حفاظت پرتویی در مراکز آموزشی و درمانی و ایجاد زمینه ارتقای سطح علمی کارکنان و کاربران مراکز آموزشی و درمانی.

به‌طور خلاصه دانش‌آموختگان این رشته می‌توانند در شغل‌های زیر حاضر شوند:

استاد دانشگاه

پـژوهـــشــگـر 

کارشناس پرتوشناسی (تکنیسین رادیولوژی)

کارشناس پرتودرمانی (رادیوتراپ)