اهمیت تغذیه با شیر مادر در دین مبین اسلام: شیر دادن عبادت است.
آیه 233 سوره البقره:
مزایای شیر دهی برای مادر :
-مادران شیرده کمتر دچار سرطان پستان و تخمدان و دهانه رحم می شوند.
- قند خون مادر بهتر کنترل می شود.
- تغذیه با شیر مادر منجر به ایجاد رابطه عاطفی مستحکم و دوطرفه بین مادر و فرزند می گردد.
- باعث شادابی و امنیت خاطر مادر می شود.
-تاخیر در حاملگی مجدد ( در صورت تغذیه انحصاری با شیر مادر )
- از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه است.
مزایای تغذیه با شیر مادر برای شیرخوار:
- تغذیه با شیر مادر سبب رشد مطلوب و بقاء کودک می شود.
-- به آسانی در دسترس کودک می باشد
- مرگ ناکهانی در کودکان شیر مادر خوار فوق العاده کمتر است.
- ضریب هوشی در کودکان شیر مادر خوار بالاتر است.
- تریب شیر مادر همراهبا رشد شیرخوار و در هر وعده شیر دهی تغییر می کند.
- آسانتر هضم میشود و شیرخوار زود به زود گرسنه می شود.
- تمام نیازهای غذایی مورد نیاز شیر خوار را تامین میکند (تا 6 ماهگی )
- تغذیه با شیر مادر از بروز،آسم،اگزما و آلرزی و بسیاری بیماریهای دیگر می کاهد.
- میزان ابتلا به اسهال و بیماریهای انگلی درشیر خوار کمتر است.
نوزادان باید تا 6 ماهگی تغذیه انحصاری با شیر مادر داشته باشند و این بدین معناست که طی این مدت به جز شیر مادر به هیچ ماده غذایی دیگری نیاز ندارند و تنها موادی که طی این مدت مجاز هستند، ویتامین های روتین و قطره آهن است که معمولا قبل از 6 ماهگی تجویز می شود