اخبار

مصرف زیاد نمک باعث دفع کلسیم و پوکی استخوان می شود

یک متخصص بیماریهای کلیوی گفت: مصرف زیاد نمک باعث دفع کلسیم می شود و پوکی استخوان را به ویژه در زنان در پی دارد.
 
دکتر منصور گتمیری در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا، افزود: استفاده بیش از حد از نمک افزایش دفع کلسیم را در پی دارد بنابراین احتمال ابتلا به سنگ کلیه را بیشتر می کند علاوه بر آن افراط در مصرف این ماده موجب ابتلا به بیماریهایی مانند فشارخون و عوارض قلبی می شود . همچنین در تحقیقاتی که اخیرا انجام شده است احتمال موثربودن مصرف زیاد نمک بر ابتلا به سرطانهای دستگاه گوارش و سکته های مغزی مطرح شده است.
معاون آموزشی مرکز تحقیقات نفرولوژی تاکید کرد: فشارخون پس از دیابت دومین علت ابتلا به بیماریهای کلیوی است. افراط در مصرف نمک نه تنها باعث ابتلا به فشارخون می شود بلکه تشدید این بیماری و مشکل شدن روند درمان را در پی دارد.
این متخصص بیماریهای کلیوی با اشاره به نتایج یکی از تحقیقات انجام شده در جهان گفت: براساس نتایج این تحقیقات، کودکانی که مبتلا به بیماریهای کلیوی نیستند، اگر از کودکی به خوردن نمک عادت کنند در بزرگسالی دچار فشارخون و عوارض کلیوی می شوند.
وی با بیان اینکه نمک برای ادامه حیات انسان ضروری است، تاکید کرد: نیاز انسان به طور روزانه به نمک کمتر از ۶ گرم است اما متاسفانه در بسیاری از جوامع شهری نمک بیشتری مصرف می شود چرا که به غذاهای فوری مقدار زیادی نمک افزوده می شود. با توجه به رواج مصرف این غذاها در جوامع شهری افراد روزانه ۲ تا ۳ برابر بیش از حد مجاز نمک مصرف می کنند که این میزان گاهی به ۲۰ تا ۳۰ گرم می رسد به همین علت به نمک و قند، سم سفید می گویند.
این متخصص بیماریهای کلیوی درباره میزان نیاز بدن به نمک در فصلهای مختلف سال گفت: انسانها در معرض هوای گرم و خشک بیشتر عرق می کنند البته میزان نمک دفع شده از طریق عرق بسیار کم است بنابراین لازم نیست تغییری در میزان نمک مصرفی خود در هوای خشک و گرم بدهند.
گتمیری در پایان درباره روش مصرف صحیح نمک گفت: در مواد گیاهی و حیوانی مقداری نمک وجود دارد و مقداری نیز هنگام پخت غذا به آن اضافه می شود و همین مقدار نمک نیاز روزانه را برطرف می کند به شرط آن که هنگام پخت، نمک زیاد به غذا اضافه نشود.

 
isna

۱۹ اَمرداد ۱۳۹۰ ۱۰:۴۱

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید