اخبار

حذف «شام» از وعده غذایی موجب کاهش وزن نمی شود

یک متخصص علوم تغذیه گفت: حذف شام از وعده غذایی موجب کاهش وزن نمی شود، آنچه مهم است کل کالری دریافتی روزانه فرد است که مطابق نیازش باید دریافت شود.
 
 فریده دوستان استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا منطقه کویر، گفت: استفاده از رژیم سخت (کم کالری) برای کاهش وزن کار درستی نبوده و باید کاهش وزن حداکثر در ماه، چهار کیلوگرم یا در هفته یک کیلو باشد.
دوستان افزود: در صورتی که شام حذف شود ولی ناهار یا میان وعده ها زیاد خورده شود یا غذای پرکالری خورده شود، علی رغم نخوردن شام کاهش وزن ایجاد نمی شود.
این متخصص علوم تغذیه یادآور شد: حذف هر گروه غذایی برای کاهش وزن در درازمدت اشکال ایجاد می کند و تنها گروهی که باید مصرف آن محدود شود گروه چربی و شیرینی هاست.
دوستان یادآور شد: چاقی به دو صورت چاقی عمومی و شکمی است و ممکن است چاقی شکمی و عمومی با هم در یک فرد موجود باشد که هر کدام دارای ملاک هایی است.
این متخصص تغذیه افزود: چاقی عمومی بر اساس شاخص توده بدنی گفته می شود و از نسبت وزن فعلی بدن فرد (بر اساس کیلوگرم) به قد فرد بر اساس متر مربع مشخص می شود.
به گفته دوستان، برای تعیین چاقی عمومی در بزرگسالان از طبقه بندی زیر استفاده می شود. چنانچه شاخص bmi از ۱۸ و نیم کمتر باشد وضعیت فرد لاغر است. بین ۱۸ و نیم تا ۹/۲۴ وزن فرد نرمال، بین ۲۵ تا ۹/۲۹ باشد فرد دارای اضافه وزن و بیش از ۳۰ فرد چاق است.
این متخصص علوم تغذیه ادامه داد: چاقی شکمی یا احشایی هم از نسبت دور کمر به دور باسن به دست می آید و چنانچه شاخص whr در زنان کمتر از ۸/۰ باشد وضعیت فرد طبیعی و اگر مساوی یا بیش از ۸/۰ باشد فرد دچار چاقی شکمی است و در مردان نیز چنانچه این شاخصه کمتر از ۹/۰ باشد وضعیت طبیعی است و اگر مساوی یا بیش از این میزان باشد فرد دچار چاقی شکمی است.
وی در ادامه در زمینه غذاهایی که باعث چاقی می شود، گفت: غذاهایی که به ازای واحد مشخص وزن دارای انرژی زیاد باشند باعث چاقی می شود از جمله این مواد عمدتاً چربی ها و شیرینی هاست به ویژه چربی ها که انرژی بیشتری از شیرینی ها دارند.
این استادیار دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه داد: هرگرم چربی دارای ۹ کیلوکالری است و هر گرم کربوهیدرات (که شیرینی ها بخشی از انواع کربوهیدرات ها هستند) حاوی ۴ کیلوگرم کالری است. علاوه بر آن هر گرم پروتئین نیز چهار کیلوکالری انرژی دارد.
وی همچنین به عوارض ناشی از چاقی اشاره و تصریح کرد: چاقی زمینه ساز بیماری های مزمن و شایع در دنیا مثل گرفتگی عروق کرونر قلب است که می تواند منجر به سکته قلبی، دیابت، آرتروز و حتی خفگی در هنگام خواب شود.

isna

 
۲۴ خرداد ۱۳۹۰ ۱۴:۴۵

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید