به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، وقتی این گروه از نورونها در اثر مصرف زیاد غذاهای چرب آسیب ببینند مغز در کنترل وزن بدن دچار مشکل و ناتوانی می شود.
دکتر جوشوآتالر، کارشناسان مرکز دیابت و چاقی اکسلنس در دانشگاه واشنگتن و دستیاران وی روی مغز موشهای آزمایشگاهی مطالعه کردند که برای دوره های کوتاه مدت و بلندمدت از رژیم های غذایی پرچرب استفاده کرده بودند.
این موشها به گروههای ۶ تا ۱۰ تایی تقسیم شدند و در دوره های یک روزه تا هشت ماهه به آنها غذاهای پرچرب داده شد. سپس در طول این دوره ها مغز موشها به دقت و با جزئیات مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. در این بررسی های دقیق متخصصان متوجه آسیب دیدگی و در نهایت از دست رفتن نورونها حیاتی تنظیم کننده وزن در مغز موش ها شدند.
دکتر تالر در بیانیه ای تاکید کرد: احتمال آسیب دیدگی سلولهای مغزی در صورت مصرف زیاد غذاهای پرچرب می تواند توجیه کند که چرا برای این افراد چاق کم کردن وزن کار دشواری است.
به گزارش روزنامه بلومبرگ، این متخصصان دریافتند اگر موشها ۳ روز متوالی از غذاهای چرب مانند رژیم غذایی معمول آمریکایی استفاده کنند پس از این ۳ روز خیلی بیشتر کالری مصرف می کنند و به مرور در طول این مطالعات به وزن آنها افزوده می شود.
دکتر تالر چنین نتیجه گرفت که اگر بتوان دارویی تولید کرد که از احتمال آسیب دیدگی به این نورونها جلوگیری کند می توان به راه کاری موثر برای مقابله با پرخوری و چاقی دست پیدا کرد.
isna