بهار فصل رویش دوباره طبیعت و ایام طراوت ،شادابی و جاری شدن چشمه ساران است .
استان کرمانشاه با داشتن تنوع آب وهوایی ویژه خاستگاه رویش انواع گیاهان بهاری همچون پاغازه ،کنگر، ریواس ، شنگ ، پیچک ، سورانه است.
همه ساله در چنین ایامی سفره مردم کرمانشاه با انواع گیاهان خوراکی بهاره تزئین می شود .
گیاهان خوراکی 180 گونه هستند که بیش از 124 گونه آن در استان کرمانشاه یافت میشود که دارای خواص غذایی و دارویی فراوانی هستند.
از گیاه پاغازه برای درمانی زخم معده ،کولیک و عفونتهای دستگاه گوارش استفاده میشود.
کنگر نیز در پایین آوردن چربی خون و درمان آب آوردن احشاء بدن موثر است.