اخبار

10منبع گیاهی خوراکی برای مقابله با بیماری ها

ما گیاهان را دوست داریم چون می دانیم که در ساده ترین بیان، گیاهان و سبزی ها برای سلامتی ما مفید هستند و از ما در برابر عوامل بیماری زا محافظت می کنند.

به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، واژه فیتوریزه مغذی ها یا فتوکمیال ها به مواد مغذی اطلاق می شود که از مواد گیاهی گرفته می شوند و می توانند از بدن انسان حفاظت کنند.

به نظر می رسد ترکیب ابتدایی موجود در گیاهان موسوم به «فتیوها» می توانند از بدن ما مراقبت کرده و با بیماری هایی همچون سرطان مقابله کنند؛ سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و با فعالیت به عنوان آنتی اکسیدان ها به سلامت قلب نیز کمک کنند، اما چه گیاهانی باید بخوریم تا از این مزایا بهره مند شویم.

به گزارش روزنامه اکسپرس پزشکان می گویند: تمام انواع سبزیجات و میوه ها در این زمینه مفید هستند و باید مصرف شوند اما در این میان ۱۰ گیاه خوراکی مهم به لحاظ خواص آنی اکسیدانی و مفید برای مقابله با بیماری ها شناخته شده تر هستند و مصرف آن ها بیشتر توصیه می شود.

اولین گیاه خوراکی «سویا» است. سویا به دلیل دارا بودن ماده ای به نام «جنستین» خواص ضدسرطانی فوق العاده ای دارد و همچنین حاوی فتیواستروژن است که خطر ابتلا و پیشرفت سرطان پروستات را کاهش می دهد و همچنین ترکیبی به نام ایزوفلاوون را دارد که برای مقابله با سرطان سینه مفید است.

گیاه بعدی «گوجه فرنگی» است. رنگ گوجه فرنگی به دلیل ماده ای به نام «لیکوپن» است که یک کاروتنوئید است و رشد برخی از سرطان ها را کاهش داده یا سرکوب می کند.

همچنین در تقویت قدرت بینایی، سیستم ایمنی بدن و کاهش عوارض پیری مفید است.

گیاه بعدی «کلم بروکلی» است که یک فیتور ریزمغذی است و خاصیت آنتی اکسیدانی دارد. آنتی اکسیدان ها با مولکول های مضر رادیکال آزاد مقابله کرده و خاصیت سم زدایی دارند.

«سیر» هم در این گروه گیاهان مفید قرار می گیرد. سیر یک منبع خاص غنی از نوعی فیتوریزمغذی ها موسوم به ترکیبات ارگانوسولفور است که خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی دارد و به کنترل کلسترول نیز کمک می کند.

همچنین ریز مغذی های موجود در سیر خاصیت ضد باکتریایی و ضد قارچی دارند.

گیاه مفید بعدی دانه های «کتان» است که به لحاظ تعدیل کردن هورمون های زنانه، بهبود قدرت باروری و کاهش علائم پیش از قاعدگی و نیز پیشگیری از سرطان سینه شناخته شده و معروف است. ریزمغذی های موجود در دانه کتان همچنین در پیشگیری از دیابت نوع دوم مفید هستند.

«مرکبات» نیز در این گروه از گیاهان بسیار مفید قرار می گیرند. ریزمغذی های مفید موجود در مرکبات شامل آلکالوئیدها، فلاوونوئیدها، فنول ها و تانیس ها هستند که همگی خواص، ضد سرطانی، آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی دارند.

«میوه های جالیزی» مثل هندوانه و طالبی نیز سرشار از ریزمغذی های گیاهي مفید هستند که به ویژه برای سلامت قلب و عروق کاربرد دارند.

گیاه خوراکی بعدی «توت آبی» یا گیاه «قره قاطی» است. توت آبی سرشار از نوعی ترکیب به نام آنتوسیانین است که عامل رنگ آبی این میوه است. این ترکیب، التهاب را کاهش می دهد از بدن در برابر سرطان محافظت می کند و برای سلامت چشم، عروق سرخرگی و مغز نیز مفید است.

دو گیاه خوراکی باقی مانده و بسیار مفید در این فهرست «سیب زمینی شیرین» و «فلفل تند» هستند که خواص آنتی اکسیدانی قوی دارند. فلفل تند حاوی ترکیبی موسوم به «کاپساسیسین» است که باعث تندی زیاد فلفل می شود.

این ترکیب متابولیسم را تقویت می کند، موجب آزاد سازی آندروفین ها می شود، در رشد سلول های سرطانی اختلال ایجاد می کند و مانع از لختگی خون می شود. فلفل تند هم چنین سرشار از ویتامین «C» است.

isna

۲۳ فروردین ۱۳۹۰ ۱۳:۱۹

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید