کلسیم بیشتر در ماهی های کیلکا وجود دارد که موجب تعادل اسید و باز، انعقاد خون و استخوان سازی می شود.
مرتضی صفوی در گفت و گو با فارس افزود: در ۱۰۰گرم ماهی ۷/۰ تا ۲ گرم مواد معدنی وجود دارد که غلظت آن در ماهی های با چربی و بدون چربی تفاوتی ندارد.
وی گفت: ماهی سرشار از ید، فسفر، آهن، سلنیم، منیزیم، کلر، فلور، گوگرد و پتاسیم است.
این متخصص تغذیه افزود: تفاوت مهم ماهی با گوشت قرمز در مقدار ید است. این ماده در گوشت ماهی بیشتر وجود دارد که ترکیب اصلی هورمون تیروئید می توان نام برد.
صفوی گفت: وجود ید از بیماری گواتر جلوگیری می کند. کسانی که در کنار دریاها و اقیانوس ها زندگی می کنند به دلیل مصرف بیشتر ماهی این بیماری به ندرت در آنها دیده می شود.
در گذشته بیش از ۹۰ درصد از مردم ایران بیماری گواتر داشتند ولی به دلیل استفاده از مواد غنی از ید به ۸ درصد رسیده است.
farsnews