به طوری که کم خونی در حدود یک پنجم کودکان ۶ ساله، نوجوانان و مادران باردار و در یک سوم کودکان ۲۳ تا ۱۵ ماهه وجود دارد.
این در حالی است که غنی سازی آردها و مصرف منظم و روزانه نان غنی شده می تواند از برخی بیماری های شایع از جمله کم خونی پیشگیری کند.
دکتر حاجی فرجی در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) واحد علوم پزشکی ایران گفت: خوشبختانه در حال حاضر نان غنی شده (شامل نان لواش، تافتون و بربری) در سراسر کشور در دسترس مردم قرار دارد و با مصرف روزانه نان غنی شده بخشی از نیاز روزانه بدن در زمینه دو ریز مغذی آهن و اسید فولیک تامین می شود.
وی افزود: غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک می تواند در پیشگیری از بیماری های شایع نقش بسیاری داشته باشد.
به عنوان مثال کمبود اسید فولیک در ماه اول بارداری که سیستم عصبی جنین در حال شکل گیری است، می تواند منجر به بروز ناهنجاری های مادرزادی در لوله عصبی شود.
شایان ذکر است، در غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک، افزودن مواد مغذی هیچ تاثیری بر طعم، بو، مزه، رنگ و ظاهر نان ندارد.
isna