وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: حدود ۴۲ دستگاه سنجش شنوایی در اختیار مراکز زنان و مامایی دانشگاههای کشور قرار میگیرد که برای پیشگیری و خدمت ویژه به کودکان و مردم و اصلاح در هزینهها اهداء این دستگاه مفید خواهد بود.
به گزارش سرویس بهداشت و درمان خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر مرضیه وحید دستجردی در مراسم آغاز رسمی غربالگری نوزادان سراسر کشور با تبریک روز جهانی ناشنوایان، افزود: زبان و گفتار یک موهبت الهی است که انسان بوسیله آن میتواند عظمت خداوند را سجده کند و بوسیله این موهبت الهی با یکدیگر ارتباطات انسانی برقرار میکنیم و از همین رو زبان حرف اول را میزند.
وز یربهداشت تصریح کرد: ما هم مثل سایر کشورهای دنیا از مسائل مربوط به کمشنوایی و ناشنوایی رنج میبریم، البته در دولت نهم و دهم گامهای موثری در زمینه درمان ناشنوایی و کم شنوایی توسط حلزون شنوایی برداشته شد.
وی خاطرنشان کرد: با عنایت رییس جمهور سالیانه ۴۰ میلیارد ریال به موضوع درمان ناشنوایان و دستگاه حلزون شنوایی اختصاص یافته است و حدود ۲۰۰ نفر را از این طریق درمان میکنیم و حدود ۱۶۰۰ نفر نیز در نوبت درمان هستند که امیدواریم با عنایت بیشتر رییس جمهور بتوانیم تمام این افراد را از این دستگاهها بهره مند کنیم.
وزیر بهداشت با اشاره به ساخت دستگاه سنجش شنوایی نوزادان توسط متخصصان و امکانات داخلی با حمایت مرکز فناوریهای ریاست جمهور و دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: حدود ۴۲ دستگاه سنجش شنوایی در اختیار مراکز زنان و مامایی دانشگاههای کشور قرار میگیرد که برای پیشگیری و خدمت ویژه به کودکان و مردم و اصلاح در هزینهها اهداء این دستگاه، مفید خواهد بود.
وی در ادامه تعداد ازدواجهای فامیلی در کشور را حدود۲۰ تا۳۰ درصد عنوان کرد و افزود: در کشور ما حدود۲۰ الی۳۰ درصد ازدواجها فامیلی هستند که در این میان براساس آمارها و تحقیقها حدود ۶۲ درصد از افرادی که دچار ناشنوایی و کم شنوایی میشوند بر اثر ازدواج فامیلی است و این موضوع نیازمند آموزش است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، وزیر بهداشت در پایان اظهار امیدواری کرد که بتوان با استفاده از فناوریهای نوین، تعداد بیشتری از این دستگاه را در سراسر کشور توزیع کرد.