با شروع فصل سرما و فرا رسیدن پاییز و زمستان، شیوع بیماری های میکروبی و ویروسی تنفسی آغاز می شود و خانواده هایی که جهت تشخیص سرماخوردگی به پزشک مراجعه می کنند بر تجویز آنتی بیوتیک توسط پزشک اصرار نداشته باشند.
دبیر کمیته تجویز و مصرف منطقی دارو دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: بیماری سرماخوردگی عامل ویروسی است و ضرورتی برای مصرف آنتی بیوتیک وجود ندارد.
دکتر سهیلا ولدیان در گفت و گو با خبرنگار وب دا با بیان این که استفاده بی رویه از آنتی بیوتیک علاوه بر عوارض جانبی دارویی موجب ایجاد مقاومت میکروبی در فرد می شود، افزود: با شروع فصل سرما و فرا رسیدن پاییز و زمستان، شیوع بیماری های میکروبی و ویروسی تنفسی آغاز می شود و خانواده هایی که جهت تشخیص سرماخوردگی به پزشک مراجعه می کنند بر تجویز آنتی بیوتیک توسط پزشک اصرار نداشته باشند.
وی عنوان کرد: به علت سرایت آسان ویروس از طریق تنفس و هوا، افراد زیادی در جامعه به سرماخوردگی مبتلا می شوند و اگاهی داشتن از علائم سرماخوردگی و راه های درمان آن می تواند به فرد کمک نماید تا از سلامت خود، خانواده و جامعه مراقبت نماید.
وی احتقان بینی، عطسه، گلو درد، سردرد، آبریزش بینی، دردهای عضلانی، گلو و حنجره و بی اشتهایی را از علائم سرماخوردگی برشمرد و افزود: بیماری های دیگری نظیر آنفلوانزا و برونشیت ممکن است به دلیل علائم تقریبا مشترک، فرد را به اشتباه بیندازند، که در این خصوص تاکید کرد: تشخیص بیماری بر عهده پزشک است و فرد بیمار به جای مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک ها بهتر است به پزشک مراجعه کند.
مدیر دفتر تحقیق و توسعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تصریح کرد: در صورتی که عوامل میکروبی دخیل باشد، در اکثرموارد گلو درد چرکی ایجاد می شود که عامل آن میکروب استرپتوکوک است و برای فرد بیمار، آنتی بیوتیک به مدت ۱۰ روز تجویز می شود.
دکتر ولدیان در پایان با بیان این که بیماران باید در هنگام سرماخوردگی از آب، مایعات و غذاهای گرم استفاده کنند، توصیه کرد: برای جلوگیری از ابتلای دیگران، هنگام سرفه یا عطسه جلوی دهان خود را با دستمال بگیرید و در صورتی که بیماری شما به گونه ای است که بنا بر تشخیص پزشک باید آنتی بیوتیک مصرف کنید، حتما دوره درمان خود را کامل کنید.