سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از درمان ۱۵ بیماری با دانش لیزر در کشور خبر داد و گفت :
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از درمان ۱۵ بیماری با دانش لیزر در کشور خبر داد و گفت : درمان ضایعات پوستی ، بیماری های چشمی و برخی عمل های زیبایی از جمله نخستین درمان هایی بودند که پزشکان ایرانی با استفاده از دانش لیزر انجام دادند.
به گزارش روز سه شنبه ایرنا از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ،دکتر “محمدرضا رزاقی” دستاوردهای لیزر در کشور را تشریح کرد و افزود : لیزر یک شعاع تابش نور است که از مواد مختلف با مکانیزمهای نوین علمی تهیه میشود.
وی یادآور شد : بحث فیزیک لیزر و چگونگی ساخت آن و همچنین میزان و قدرت آن در مرکز تحقیقات ملی علوم و فنون لیزری ایران و برخی مراکز تحقیقاتی لیزر در دانشگاههای غیرپزشکی دنبال میشود و کاربردهای آن در پزشکی توسط مرکز تحقیقات کاربرد لیزر در علوم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درحال انجام است.
دکتر رزاقی خاطرنشان کرد که هم اکنون روشهای مختلف درمان از طریق لیزر در همه جای دنیا به تدریج مورد استفاده قرار گرفته است . این در حالی است که جاذبه ایجاد شده در درمان با لیزر در رشته پزشکی، انگیزهای شده است تا سایر رشتهها نیز به این نوع تابش اشعه برای درمان مراجعه کنند و به همین دلیل هم اکنون دایره این درمان وسعت بیشتری یافته است .
به گفته وی استفاده از لیزر در تخریب سنگها، برطرف کردن تنگیها و سوزاندن تومورهای مثانه، برطرف کردن ناراحتیهای گوارشی همچون تنگیها در مری، رودهها یا سوزاندن پلیپها، جراحی ،عمل واریس و همورویید کاربرد بسیار دارد.
این متخصص یادآور شد: هماکنون از لیزرهای کمتوان برای از بین بردن کاهش درد در طب فیزیکی و توانبخشی استفاده میشود و لیزر در رفع برخی مشکلات نازایی و بیماریهای زنان نیز کاربرد دارد.
رییس مرکز تحقیقات کاربرد لیزر در علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی گفت :علاوه براین هماکنون مراکز علوم پایه پزشکی در کشور، ترمیم و درمان زخم با استفاده از لیزر را روی مدلهای حیوانی آزمایش و استفاده کردهاند تا از طریق این فناوری عملیات خونرسانی به بیمار بدون مشکل انجام شود.
رزاقی از ساخت دستگاه لیزر سنگشن در داخل کشور خبر داد و گفت: لیزر سبز KTP ساخت داخل را برای درمان پروستات تحویل گرفتهایم و به زودی درمان به وسیله این دستگاه تولید داخل را آغاز خواهیم کرد.
وی افزود: آزمایشات این دستگاه پس از استفاده روی حیوانات در مرحله کارآزمایی بالینی روی ۴۰ مورد پروستاتی که از بدن خارج شده بود، با موفقیت انجام شد و بهزودی به عنوان یکی از روشهای درمان مورد استفاده قرار میگیرد.
رزاقی درمان بیماری نازایی با روش لیزر را از برنامههای آتی مرکز تحقیقات کاربرد لیزر در علوم پزشکی اعلام کرد .