اخبار

دریافت فیبر سبب کاهش بیماری‌های دیابت و قلبی می‌شود

دریافت فیبر سبب کاهش بیماری‌های دیابت و قلبی می‌شود
دریافت فیبر سبب کاهش ریسک بروز بیماری‌های مختلف مانند دیابت اولیه، بیماری‌های قلبی و کانسرکولون می‌شود

به گزارش وب دا؛ کارشناس واحد بهبود تغذیه دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور گفت: فیبر دارای اثرات مهم فیزیولوژیک در دستگاه گوارش در انسان‌ها است.

لیلا شورورزی افزود: ویسکوزیتی فیبر در عملکرد دستگاه گوارش فوقانی بسیار موثر است و در تخلیه و یا جذب درازمدت مواد مغذی مثل کلسترول و گلوکز بسیار ارزشمند است.

کارشناس واحد بهبود تغذیه دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور ادامه داد: فیبر در روده بزرگ از تخمیرپذیری خوبی برخوردار است و همین طور تولید گاز و اسیدهای چرب کوتاه زنجیر را فیبرهای قابل تخمیر انجام می‌دهند.

شورورزی اظهار داشت: از آنجایی که فیبر وسط آنزیم‌های انسان هضم نمی‌شود به شکل دست نخورده وارد روده می‌شود.

 وی ادامه داد: فیبر ویسکوز در روده کوچک بیشتر ژل محیطی ایجاد می‌کند و فعالیت آنزیم‌های هضم‌کننده چربی، کربوهیدرات و پروتئین را مهار می‌کند در نتیجه سبب کاهش جذب روده‌ای کلسترول، کربوهیدرات و پروتئین می‌شود.

کارشناس واحد بهبود تغذیه دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور با اشاره به اینکه تاخیر تخلیه گوارشی و کاهش هضم کربوهیدرات‌ها سبب کاهش نمایه گلیسمی می‌شود، عنوان کرد: دریافت حجم بالای فیبر میوه‌ها و سبزی‌ها سبب کاهش خطر بروز زخم‌های دئودنوم می‌شود.

شورورزی خاطرنشان کرد: فیبرها همچنین سبب کاهش گرسنگی و ایجاد احساس سیری می‌شوند، احساس سیری بعد از دریافت فیبر رژیمی به‌علت کاهش تدریجی در زمان تخلیه محتویات گوارشی است.

وی یادآور شد: چون فیبرهای ویسکوز و قابل تخمیر در روده بزرگ جا دارند، بنابراین مصرف مقادیر بالای آنها سبب بروز ناراحتی شکم به شکل نفخ و درد و پری شکم می‌شود.

این کارشناس تغذیه بیان کرد: فیبرهای ویسکوز مانند پکتین و صمغ می‌توانند سبب کاهش جذب بعضی از مینرال‌ها شوند مانند اضافه کردن 12 گرم در روز سبوس به هر وعده غذایی که سبب کاهش جذب آهن حدود 51 تا 74 درصد می‌شود.

شورورزی اضافه کرد: مقادیر مورد نیاز فیبر و منابع غذایی برای مردان حدود 5/16 تا 18 در روز و 12 تا 14 گرم در روز برای زنان است.

وی خاطرنشان کرد: این مقادیر در غذاهای طبیعی و در اکثر میوه‌ها (سیب و پرتقال)، سبزی‌ها، لوبیاها و غلات و جو دو سر یافت می‌شود./

۶ مهر ۱۳۹۳ ۱۳:۲۹

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید